Algeheel reisverslag (the story so far)

13 Flamerule:

Keird, Kima, Tatjane en Max vinden allen hun weg naar het dorpje Greenest dat onder aanval is door een grote blauwe draak en een leger kobolds en cultisten. Nadat ze door de legers van de cult heenbreken bereiken ze de vesting van Greenest waar ze samen met de plaatselijke leider Gouveneur Nighthill en kastellaan Escobar een tegenoffensief opzetten.

De groep nieuwe bondgenoten voert die nacht enkele missies uit om meer informatie te verzamelen en om de dorpelingen van Greenest te redden. Na veel schermutselingen en zelfs een direct gevecht tegen de blauwe draak (die door een pijl van Tatjane in zijn borst verwond wordt) wordt Tatjane door een van de drakenleiders uitgedaagd voor een duel. Tatjane verliest. Het leger trekt zich terug richting het oosten.

14 Flamerule:

De groep besluit om het leger te volgen naar het oosten en bereikt het kampement in de heuvels. De dappere stadswachter Robin voegt zich bij het gezelschap. De vijf avonturiers infilteren het kamp, verzamelen informatie over de plannen van de cult en bevrijden een flink aantal gevangenen waaronder Leosin Arlanthar, een oude bondgenoot van Max.

16 Flamerule:

Teruggekomen in Greenest wordt alle informatie verzameld en maakt de groep samen met Leosin en gouveneur Nighthil een plan. Leosin vertelt meer over de cult. Het is een groep die een schat verzamelt voor de gestorven drakengod Tiamat. Leosin vertrekt naar Elturel om zijn plannen met zijn bondgenoot Ontharr Frume te bespreken. De groep belooft hem later naar Elturel te volgen maar keert nog een maal terug naar het kampement van de cult om de geruchten van een drakenbroedplaats uit te zoeken en nog meer informatie te vinden.

Aangekomen in het kamp blijkt het leger vertrokken. Als ze de drakenbroedplaats binnendringen wordt er alarm geslagen en een grote groep cultisten en huurlingen overrompelt de groep. De helden weten de cultisten te verslaan maar Keird wordt fataal getroffen door een pijl en sterft.

De groep infiltreert de drakenbroedplaats. Ze verslaan Langedrosa Cyanwrath, vernietigen drie drakeneieren en ontdekken dat de gevluchte karavaan op weg is naar Baldur’s Gate om vanuit daar door te reizen naar een plek die Naerytar heet. In een cel bevrijden ze de bard Fallon. Keird wordt gecremeerd.

20 Flamerule:

De reizigers volgen Leosin naar Elturel en arriveren in Berdusk. Max overlegt met de daar gevestigde Harpers en ontdekt dat de warlock Duffel hem vlak voor zijn geheugenverlies naar een toren heeft gebracht. Zijn herinneringen komen terug. Duffel sluit zich aan bij het gezelschap. Samen met Duffel verdrijven de avonturiers een groep weerwolven.

23 Flamerule:

Aankomst in Scornubel. Tatjana ontmoet Vlammenheer Terminus van Tempus die van haar daden in Greenest heeft gehoord. Hij vraagt haar Tempus te vertegenwoordigen in de Bloedput, een arena waar de hele week gevechten plaatsvinden. Tatjana stemt in, de groep verslaat 2 ogres en een groep goblins.

26-27 Flamerule

Groep komt met Terminus aan in Elturel. Terminus blijkt Ontharr Frume te zijn, de contactpersoon van Leosin. Met zijn allen besluiten ze de karavaan alleen te observeren en de avonturiers reizen door naar Baldur’s Gate, het waarschijnlijke eindpunt van de karavaan. Max neemt afscheid, hij gaat op zoek naar de verdwenen Erik, Snirfimble de drakenexpert en magiĆ«r sluit zich aan bij de groep.

30 Flamerule

Aankomst tijdens Midzomerfeest in Baldur’s Gate. Die kampen met een ondoden probleem, afkomstig van spookschip ‘Woede van Nas’r’. Door een water wierd te verslaan verkrijgt de groep een beschermingsspreuk. Duffel krijgt een visioen over een staf, mantel en kristallen bol die hij moet vinden. Kima gaat op zoek naar haar piratenfamilie.

1 Eleasis

Naar ‘Woede van Nas’r’.

Algeheel reisverslag (the story so far)

Tyranny of Dragons mikevanschijndel Frances