Tyranny of Dragons

Sessie 8 Queen of the Dragonhoard

22 december

25 Flamerule 1381
Het feest om de overwinning op de gebroeders Golnoth was zoals verwacht uitbundig, maar hoewel Tatjane, Fallon, en Duffel met volle teugen van het feestgedruis genoten, kozen Max en Kima ervoor om zich af te zonderen en de rust op te zoeken. Die nacht, terwijl Fallon en Tatjane zich zelfvoldaan in hun bed lieten zakken, Duffel een willekeurige tafel had gekozen om onder neer te storten en Max al diep in slaap was, werd Kima geplaagd door onrustige dromen. Ze viel, en viel en bleef maar vallen, ze probeerde te kijken waar ze was, en of ze er iets aan kon doen, maar zodra ze haar ogen probeerde te openen vulden deze zich met tranen van de wind die snoeihard in haar gezicht blies. De betekenis van deze droom kon ze niet achterhalen, de tijd zou het leren, maar tot die tijd zag ze er behoorlijk afgepeigerd uit. Ook Duffel had wellicht iets teveel genoten van het enorme feest.

Desalniettemin besloot de groep zo spoedig mogelijk door te trekken richting Elturel. Ze hoorden nog wel dat er regelmatig aanvallen van bugberen in deze tijd van het jaar waren, maar de wacht van Scornubel was vaardig genoeg om deze tegen te houden. Toen Tatjane naar de tempel van Tempus ging om afscheid te nemen van Terminus, vertelde hij haar dat hij mee zou gaan naar Elturel omdat hij daar woonde en nog zaken had. Ook reizen er twee tempeliers van de order van de Stalen Tand mee, Wine en Tarder. De laatste voorbereidingen werden getroffen, er werd nog een overdekte kar geregeld en tegen het eind van de middag was de groep van acht klaar om te vertrekken.
Die avond vonden ze een plekje naast de rivier Chionthar om te overnachten. De tempeliers en Tatjane zouden de wacht houden, en niet voor niks. Midden in de nacht riep Tarder om hulp, het kamp lag onder aanval van 8 bugberen!

Bugbear.jpg

Met vereende krachten wisten de helden de bugberen uit te schakelen. Tussen hun bezittingen vonden ze nog een aanplakbiljet met Tatjane’s hoofd erop. Blijkbaar waren deze beren uit op het losgeld wat er nog op haar vangst stond, al dan niet aangestuurd vanuit Waterdeep. Toen de rust was wedergekeerd kon de groep verder slapen.

26 Flamerule 1381
’s Ochtends, wanneer iedereen weer min of meer is bijgekomen van het gevecht van die nacht, vertrekt de groep weer verder langs de Chionthar richting Elturel. Al snel komen ze een groep Hellriders tegen, de soldaten van Elturgard. Ze waarschuwen voor ondoden, en zijn dankbaar voor de informatie over de bugberen. De avond valt, maar met de waarschuwing van de Hellriders in het achterhoofd besluit de groep door te rijden naar Elturel. Later die avond zien ze de verlichte stad Elturel voor zich opdoemen. Als eerbetoon aan Lathander hangt er een bol boven de stad die continu het licht van de god over de inwoners verspreid.

elturel.jpg

Tegen 11 uur ’s avonds komt de groep aan in de stad, en besluit gelijk maar naar ‘Het Zwarte Gewei’ te gaan waar ze Leosin en Ontharr Frume zouden ontmoeten. Daar aangekomen blijkt Leosin er al te zijn, hij regelt slaapvertrekken voor iedereen en spreekt met ze af morgenmiddag verder te praten. Uitgeput stort de groep in de herberg in hun bedden neer en zakken in een diepe slaap.

27 Flamerule 1381
Er is nog een halve dag over voor de grote vergadering met Leosin en Ontharr, wie dat ook moge zijn. Terminus blijkt een man die wel van een gokje houdt, en hij stelt voor een paardenrace te houden. Enthousiast stemt iedereen in, en zodoende verschijnen Max, Tatjane, Duffel en Fallon aan de start waar Terminus 6 paarden heeft geregeld. Kima heeft echter besloten niet op een paard te rijden, maar zichzelf in een paard te veranderen met één van haar spreuken. Zodoende loopt er een kastanjekleurig paard met gele ogen zelfstandig naar de startlijn, en blijft er één paard wat vertwijfeld en ruiterloos achter. Het levert wat rare blikken op van de voorbijgangers, zo’n ruiterloos paard tussen de racepaarden, maar het lijkt te werken, want al snel neemt Kima de leiding. Halverwege blijkt echter haar zwaktepunt als iedereen een pijl die in de grond is gestoken moet oppakken als checkpunt. Dat is het moment dat Duffel haar koppositie evenaart. Een spannende eindstrijd volgt waarin het op karakter aankomt, de intimiderende opmerkingen van Duffel tegenover de wilskracht en het inzicht van Kima. En nipt weet Kima als eerste over de finish te galopperen, en zo de winst op te strijken.

De goklust van Terminus blijkt echter nog niet verzadigd, dus er volgt nog een bargevecht met Duffel in een dwergencafé, een dartwedstrijd die Tatjane weet te winnen, en een eetwedstrijd waar Duffel zijn kracht en maaginhoud weet te bewijzen.
Aan het eind van de middag verzamelen de avonturiers zich met Leosin weer in ‘Het Zwarte Gewei’. Terwijl de eerste bekers wijn ingeschonken worden stappen er twee figuren de herberg in, een kleine gnoom in een zeer kleurrijk gewaad met een lange snor, bril en pijp, en Terminus. Blijkbaar is Terminus ook Ontharr Frume, de priester van Lathander. Hij wilde eerst weten wat voor vlees hij in de kuip had voor hij dit bekend maakte.
De gnoom blijkt een drakenexpert, Snirfimble genaamd, die ons uithoort over de draken die we gezien hebben, zowel de grote als de kleintjes die in de eieren zaten. De grote draak die Greenest vrijwel compleet verwoest heeft is een volwassen blauwe draak, Lenniton, weet hij te vertellen.

Hiernaast vraagt Leosin de groep naar de karavaan onder leiding van Rezmir, die op weg is naar Baldur’s Gate. Deze is nog zo’n 10 dagen verwijderd van de stad, maar lijkt niet de intentie te hebben om tussenliggende steden aan te vallen. Er zijn meerdere karavanen op pad, maar de precieze locatie daarvan is niet bekend. Het is dus belangrijk om deze karavaan in de gaten te houden om erachter te komen waar hij naartoe gaat. Dat is belangrijker dan de karavaan stoppen.
Er is ook wat verontrustend nieuws, er is al een tijd niks van Erik gehoord, de spion uit Greenest die de karavaan volgde. Max besluit op zoek te gaan naar Erik, terwijl de rest door reist naar Baldur’s Gate. Snirfimble wil mee naar Baldur’s Gate, zijn kennis over draken zou de rest goed van pas kunnen komen. Leosin kan een boot regelen, de schuit ‘Schone Hart’ vaart morgen uit met de kapitein Acklyn Celebon. De groep kan meevaren, en pakt dus nog een goede nacht rust voor ze aan boord gaan.

28 Flamerule 1381
Vroeg in de ochtend lost de schuit zijn trossen en vertrekt richting Baldur’s Gate. Aan boord zijn de kapitein met zijn bemanning, de 5 avonturiers en een groep van 12 dwergen onder leiding van de bard Ughbard, die op weg zijn naar Phandelver. Er is daar pas een mijn herontdekt waar hard werkers nodig zijn.

30 Flamerule 1381
Na twee dagen varen komt de boot met opvarenden aan in Baldur’s Gate, precies op tijd voor het Midzomerfeest. Het is een echte handelsstad, de enige doorgang tussen de zee en het binnenland. Terwijl de groep rustig naar de buitenste ring van de stad wandelt, zien ze dat de stemming alles behalve feestelijk is. Op één van de akkers zijn een paar mannen druk bezig met het verbranden van een stapel mensenlijken. Kima en Fallon gaan gelijk kijken wat er aan de hand is, en spreken een van de mannen aan.
Hij weet te vertelllen dat deze lijken van zeelui zijn, maar zeelui die al een tijdje op de bodem van de zee hebben gelegen zo te zien. Ze zijn die nacht uit het water komen wandelen. De boeren uit de omgeving hebben de ondoden weten te verslaan, maar daarbij zijn helaas wel een paar boeren omgekomen. De stadswacht, de ‘ Flaming Fists’, is bekend met het probleem, maar doet er niks aan volgens de boeren. Tatjane gaat gelijk verhaal halen.
Blijkbaar hebben de boeren gelijk, de Flaming Fists weet nog niet genoeg van het probleem om er iets aan te doen, maar ze zijn hard op zoek naar mensen die meer weten of meer kunnen uitzoeken. Wat ze wel weten is dat de ondoden van het schip ‘Woede van Nas’r’ komen, zo’n halve dag varen uit de kust. Een boot en kapitein staan klaar om eventuele avonturiers op onderzoek uit te sturen, en uiteraard zijn onze helden meer dan bereid deze klus op zich te nemen!

Comments

mikevanschijndel Frances

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.