Tymora

Tymora, beter bekend als Lady Luck, is de godin van het geluk. Ze schijnt haar licht op degene die het risico nemen en bedeeld degene die hard optreden tegen de volgers van Beshaba. Mocht iemand vluchten van haar zusters boosaardige volgers of de dode ontheiligen, dan wordt hun lot bepaald met een rol van Tymora’s dobbelsteen.

Het symbool is een zilveren munt met Tymora’s gezicht omringd door klavertjes vier.
Tymora_symbol.jpg

Orders:

Fellows of Free Fate
Dit is een speciale kameraadschap van geestelijke binnen de kerk van Tymora, die hun leven toewijden aan het vernietigen van de inspanningen van Beshaba en in het speciaal die van de Black Fingers, haar moordenaars. Elke geestelijke die zich kan bewijzen in ervaring, toewijding voor het groter goed en waar een senior Broeder voor instaat, mag toetreden in deze order.

Testers
De Testers zijn fanatiekelingen die extreme risico’s nemen om op deze manier de godin te aanbidden.

Fatemakers
Een groep ketters van Tymorans die geloven dat alle soorten geluk hetzelfde zijn en dat stervelingen het geluk kunnen beïnvloeden.

Lijfspreuk:
“Je moet in het leven stoutmoedig zijn, want stoutmoedig zijn is pas echt leven. Een moedig hart en de welwillendheid om risico’s te nemen verslaat negen van de tien keer de voorzichtige, welbedachte plannen. Plaats jezelf in de handen van het lot en vertrouw in je geluk. Doorsta en gedraag je als je eigen meester, toon je goede en slechte geluk als vertrouwen in Tymora. Jaag je eigen unieke doelen na en Tymora zal je helpen. Zonder leiding of doelen in je leven, is de verleiding naar Beshaba te groot. Voor degene die zonder doel door het leven gaan, zich openstellen aan de genade van ongeluk, die geen genade kent.”

Alignment Chaotic good

Tymora

Tyranny of Dragons mikevanschijndel verosjaak