Tempus

Tempus, ook bekend als de Heer van het Gevecht, is de God van de oorlog. Zijn dogma is gericht op het eervol gevecht, verbied lafhartigheid en moedigt het aan om disputen te slechten door middel van een gevecht.

Tempus was oorspronkelijk een van de vele potentiële oorlogsgoden die ontstonden na het gevecht tussen Selûne and Shar. Deze potentiële oorlogsgoden vochten constant met elkaar waarbij de winnaar de krachten van de verslagene absorbeerde. Dit ging door totdat Tempus nog als enige over was (met de nobele uitzondering van Garagos, die hij versloeg maar spaarde).

Het symbool voor Tempus is een rood schild met vlammend zwaard.
Tempus_symbol.jpg

Ondanks dat Tempus floreert in de oorlog, is hij tegen een oneervolle slachting van de tegenstander. Zijn denkwijze staat het toe om terug te trekken uit een hopeloos gevecht, maar eerst zal je het gevecht moeten aangaan voor je kan bepalen of het een hopeloos gevecht is.

Tempus en zijn volgers respecteren heldendom en eren hun tegenstander. Tempus prefereert eervolle tactieken, en laat zijn gunst zien aan diegene die hun tegenstanders verslaat in een gevecht zonder toevlucht te zoeken in het vernietigen van de tegenstander zijn huis, familie of aan te vallen in de rug (behalve als de tegenstanders kracht veel groter is dan die van jou).
Alhoewel Tempus het gevecht aanmoedigt, leert hij zijn krijgers wel om eerst de consequenties in overweging te nemen en niet roekeloos te handelen.

Lijfspreuk:
“Wees onverschrokken, wend je nooit af van een gevecht, gehoorzaam de regels van de oorlog.”

Tatjane Helder is een volger van Tempus.

Alignment: Chaotic neutral

Tempus

Tyranny of Dragons mikevanschijndel verosjaak