Tatjane Helder

Een vrouwelijke vechter die haar kracht nog moet ontdekken.

Description:

Tatjane is een jongedame van 22 jaar van nobele afkomst wat te zien is aan haar kleding. Ze is menselijk, rond de 1.78m en met haar bleke huid, blonde haren en lichtblauwe ogen zie je dat ze veel weg heeft van de Illuskan bevolking die in het extreme noordwesten leven.

Ze gaat gekleed in malienkolder, chique reiskleding met 2 bijltjes aan haar zij, een groot slagwapen en een pijl en boog. Kort en bondig: tot op de tand bewapend.

Tatjane is opgegroeid in Waterdeep. Haar familie woont hier nog steeds. Tijdens haar reizen over de Sword Coast is ze enkele keren ontsnapt aan soldaten die namens haar vader naar haar op zoek zijn.

Bio:

Dochter van een nobele familie. Haar vader is een ridder en wilde graag een zoon om zijn kracht en vechtkunst aan door te geven. In plaats van een zoon krijgt hij 5 prachtige dochters. Een van zijn dochters (Tatjane) wil graag haar vader gelukkig maken en de zoonrol vervullen. In het geheim traint ze zichzelf in de vechtkunst in de schuur. Ze kan redelijk een pijl afvuren en richten en weet goed hoe ze met een groot wapen om moet gaan tegenover een stropop.

Op een dag kwam haar vader erachter dat ze trainde en verbood haar om ooit nog een wapen aan te raken. Teleurgesteld en boos snijdt ze haar lange blonde lokken kort zodat ze niet meer gezien wordt als een nobele, pakt al haar spullen, steelt een malien en wapens van haar ouders en verdwijnt. Vastberaden de grootste vechter van de mensheid te worden. Vechtend voor het goede om het kwade te verslaan (heeft duidelijk te veel romans gelezen).

Op een dag zal ze thuiskomen en haar vader confronteren.

De wending in haar verhaal ontstaat als alle emoties van de afgelopen dagen, na het verlies van kameraad Keird, als een vloedgolf omhoog stromen. Een verdrongen droom over een scheur in de muur waar licht uitkomt maakt zich door een pijnscheut na een groot verlies van een van haar nieuw gemaakte vrienden meester van haar wil. Wegdringen lukt niet meer en alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd zorgen ervoor dat haar sorcererkrachten zijn ontwaakt. Nu ze het niet meer kan verdringen en zelfs onder de indruk is van haar eigen kracht, zal ze eerst op onderzoek uitgaan, wat het allemaal voor haar inhoud en hoe ze het onder controle kan krijgen/versterken. Dankzij Broeder Fulminictus van Lathander, die haar sigil ring van Dol Dorn zegende, lukt het Tatjane de controle over haar krachten te krijgen. Ze voelt zich nu sterker dan ooit.

Tijdens de reis van de avonturiers maken ze een stop in Scornubel waar Tatjane de tempel van Tempus bezoekt. Ze leert hier dat Dol Dorn een van de onderdanige goden van Tempus is en besluit Tempus te volgen om haar in kracht te sterken.

Tatjane Helder

Tyranny of Dragons mikevanschijndel verosjaak