Snirfimble

Gnoomse Drakendeskundige die een mysterieuse meester dient (NG)

Description:

Voor je zie je een klein mannetje (81cm) met een groenige sik en een sierlijke snor en hij is ook gekleed is allemaal tinten groen. Uit zijn linker mondhoek hangt een houten pijp en om zijn nek hangt oud en verweerd medaillion (focus). En Snirfimble wordt altijd vergezeld door een bosmuisje die hij Framboosje noemt (familiar). En al moet je even bukken om hem in zijn ogen aan te kunnen kijken, deze Gnome kijkt heel inteligent uit zijn ogen (int 17). Er zit waarschijnlijk een hoop kennis in dat kleine hoofdje.

En al lijkt deze Gnome vrij klein en kwetsbaar (str 9), hij is bewegelijker dan je zo zou denken (dex 16).. En als je hem dan toch in het nauw weet te drijven, kan hij met een knip in zijn vingers een magisch schild opwerpen, en daar na meteen de rollen omdraaien en je met vernietigenden elementale magie laten voelen dat je formaat niets uitmaakt in een gevecht.

Snirfimble belangrijkste studieobject is Draken, en dan vooral Evil Draken en de Dragon Cult. Hij verzamelt deze kennis in opdracht van zijn leermeester, die blijkbaar banden heeft met de Harpers. Daarnaast is Snirfimble erg handig in het reparen van wat stuk of gebroken is, of het veranderen van een materiaal in een ander materiaal, of iets groter of kleiner maken? Niets is wat het is als je Snirfimble een kans geeft (Transmuter).

Bio:

Snirfimble is een woud Gnome, woud Gnomes leven zo goed als altijd op goed verborgen en afgelegen locaties. Het feit dat Snirfimble in een grote stad komt, en bereid is rond te reizen is eigenlijk best bijzonder.

Snirfimble is al op jonge leeftijd op het pad van de magie gebracht. Zijn bovengemiddelde inteligentie werd namelijk al snel opgemerkt door zijn grootvader Fraudoc, die ook een magier was. Zijn grootvader was vaak op pad, hij diende namelijk de zelfde meester die Snirfimble nu dient, en had dezelfde opdracht.

Maar zijn opleiding is pas echt begonnen op de dag dat hij hoorde van de dood van zijn grootvader. Het was op die dag dat de meester hem het medailion van Fraudoc kwam brengen, en hem kwam vertellen dat deze een aanvaring met een Rode draak niet overleefd had. Het enige wat er van hem over was gebleven was het medallion.

En met het aannemen van het medailion nam Snirfimble ook de taken van zijn grootvader over. En zo kwam het dat hij op een dag op pad gestuurd werd naar Elturel om zijn diensten aan te bieden aan Leosin Erlanthar. En kwam op die manier terecht bij een gemeleerde groep mensen en een halfelf, die op jacht waren naar een groep Dragon Cultisten en hun duistere plan…

Snirfimble

Tyranny of Dragons mikevanschijndel Jeroentje