Kima

Een vrouwelijke druïde, menselijk.

Description:

Kima valt vooral op door haar kleine postuur, ze is 1.60, iets gezet, en knalrode, krullend haar op schouderlengte. Haar huid is blank en in haar gezicht heeft ze sproeten. Haar ogen zijn een opvallende kleur goudgeel.
Haar kleding is voornamelijk praktisch. Haar schoeisel valt het meest op: een paar lange leren laarzen op die tot over haar knieën komen. Verder is ze voornamelijk gekleed in natuurtinten als bruin en groen, zonder al te veel franjes en frutsels.
Weapon of choice is voornamelijk haar quarterstaff, die zowel dient om de magie te geleiden als om beste klappen uit te delen.

Kima is een trouw volger van Eldath en lid van de Circle of the Land.

Is opgegroeid en woont in Kima’s moeras.

Bio:

Kima is als baby gevonden door een groep piraten onder leiding van kapitein Shayne, van het schip ‘Kapiteins Waard’. Ze is naar het plaatselijke kruidenvrouwtje Primrose gebracht. Een kordaat typje, die tegen het eind van haar carrière als genezeres liep en geen vervanger had.
Kima werd liefdevol en nuchter opgevoed met veel aandacht voor de natuur en haar geneeskrachtige werkingen. Zowel de piraten als de dorpelingen maakten vaak gebruik van hun diensten. Ook kwamen er regelmatig avonturiers lang voor genezing en gezelschap. Zo is Kima bevriend geraakt met de elf Keird.

Toen Primrose overleed kon Kima de zaken vrijwel naadloos overnemen. Dat veranderde echter toen een priester van Helm opdook die de dorpelingen aanspoorden met hun problemen naar de kerk en Helm te gaan, in plaats van “die kwakzalver in het moeras”. Toen ook nog eens de ’Kapitein’s Waard’ spoorloos verdween was de maat vol voor Kima. Ze besloot stad en land af te zoeken om haar piratenfamilie terug te vinden. Haar druïde-aard weerhoudt haar echter haar moeras voorgoed te verlaten. Dus trekt ze er regelmatig dagenlang op uit in haar zoektocht.

Kima

Tyranny of Dragons mikevanschijndel Frances